انجمن سلطنتی میکروسکوپی (RMS)، در قرن نوزدهم، طول لوله میکروسکوپ را به اندازه 160 میلی متر به عنوان یک مقدار استاندارد قرار داد و این استاندارد برای بیش از 100 سال است که در طراحی میکروسکوپ پذیرفته شده است. امروزه بیشتر میکروسکوپهای مرکب با استاندارد موسسه استاندارد آلمان (DIN) شناخته میشوند که فاصله بین شیئی تا چشمی میکروسکوپ را به همان اندازه 160 میلیمتری تعیین میکند. دیگر استاندارد موجود، استاندارد صنعتی ژاپن (JIS) است. در استاندارد JIS این فاصله به اندازه 170 میلیمتر رعایت میشود. در تصویر زیر چیدمان اپتیکی یک میکروسکوپ با استاندارد DIN و JIS نشان داده شده است. اگرچه فواصل تصویر برای DIN و JIS متفاوت است، اما تفاوتی در عملکرد نوری وجود ندارد.
طی دهههای اخیر، تولیدکنندگان بزرگ میکروسکوپ عمدتاً به استفاده از سیستمهای نوری بینهایت در میکروسکوپها مهاجرت کردهاند. در میکروسکوپهای تصحیح بینهایت (Infinity-Corrected System, ICS)، نور به صورت جبهههایموج موازی، از شیئی خارج میشود و تصویر نمونه را در بی نهایت تصویر میکند. در این نوع میکروسکوپها از طراحی بسیار پیچیدهتری استفاده میشود تا دیگر المانهای اپتیکی مانند فیلترها، قطبشگرها و مقسم پرتو در “فاصله بینهایت” بین شیئی و لنز لوله، بدون تأثیر بر کیفیت تصویر، بتوانند به مسیر نوری وارد شوند. این طراحی هوشمند در یکپارچهسازی سیستم، امکان اجرای آسان همه روشهای افزایش کنتراست و کیفیت تصویر را بدون نیاز به تبدیلات پیچیده فراهم میکند. به عنوان مثال ، افزودن یک فیلتر بین شیئی و لنز لوله به کاربر اجازه میدهد تا طول موجهای خاصی را مشاهده کند یا طول موجهای ناخواسته را مسدود کند که در غیر این صورت در تصویر اختلال ایجاد میکنند. در کاربرد میکروسکوپ فلورسانس نیز از این نوع طراحی استفاده میکنند. به طور کلی از میکروسکوپهایی با “اپتیک محدود” در کاربردهایی استفاده میشود که اولویت با کاهش هزینه و سهولت طراحی است اما در میکروسکوپهای دارای تصحیح بینهایت، اولویت در انعطافپذیری سیستم اپتیکی است.
اگر یک شیئی دارای علامت ∞ (infinity) درج شده بر روی بدنه باشد، یعنی دارای تصحیح بینهایت بوده و موید سازگاری با میکروسکوپهایی با استاندارد اپتیک بینهایت است. بر روی بدنه شیئیهایی که در میکروسکوپهای استاندارد DIN و JIS قابلیت استفاده دارند نیز عدد 160 (170) درج شده است.